۱۴ نفر از عاملان آتشسوزی جنگلهای مریوان به مراجع قضایی معرفی شدند
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کردستان گفت: ۱۴ نفر در ارتباط با ایجاد آتشسوزیهای اخیر در جنگلهای مریوان شناسایی و به مراجع قضایی معرفی شدند.
به گزارش خبرنگار ایمنا، بهزاد شریفیپور امروز _سهشنبه بیستوچهارم مردادماه_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: دستگاه قضائی استان به موضوع آتشسوزیهای اخیر ورود پیدا کرد و دادگستری استان، دادستان مرکز استان و سازمان بازرسی در بحث شناسایی عوامل ایجاد حریق کمک کار ما بودند.
وی افزود: از ۱۴ نفری که به عنوان عوامل ایجاد حریق اخیر شناسایی شدند، ۱۲ نفر در امر زغالگیری و یک نفر نیز در حریق عمدی متهم بودند که به مراجع قضائی معرفی شدند.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان ادامه داد: در این راستا ۱۰۱ کیسه زغال نیز کشف و ۲ خودروی حامل زغال شناسایی و متوقف شد.
وی اضافه کرد: بهطور کلی در سال جاری شاهد ۲ حریق گسترده در جنگلهای استان کردستان بودیم که پوشش گیاهی بالا و گرمایش زمین از جمله عوامل تأثیرگذار بر افزایش وسعت این حریقها بود.
بیش از ۹۵ درصد آتشسوزی جنگلها انسانساخت است
شریفیپور اضافه کرد: در بررسیهای میدانی که انجام شده، بیش از ۹۵ درصد آتشسوزی جنگلها انسانساخت بوده است و انسان در آن نقش اساسی دارد که ۷۰ درصدی سهوی و ۳۰ درصد عمدی است.
وی تصریح کرد: ما جلسات متعددی را طی شش ماه گذشته در ارتباط با امر پیشگیری از حریق در جنگلهای استان داشتهایم که اختصاص دمنده، خودروهای کمکدار و موتورسیکلت برای اطفای حریق جنگلهای مریوان از جمله اقدامات صورت گرفته بوده است و در این راستا مشارکت یگانهای نظامی و انتظامی را نیز داشتیم.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان افزود: برای اولین بار ما روز شنبه هفته گذشته (روز آخر حریق اخیر مریوان) شاهد حضور سه بالگرد سپاه، وزارت دفاع و هلال احمر در مریوان بودیم که این در سطح کشور بیسابقه بوده است.
وی گفت: این بالگردها ۲۸۰ هزار لیتر آبگیری داشتند و ۲۰ هزار لیتر سوخت موردنیاز بالگردها نیز از فرودگاه سنندج به شهرستان مریوان تأمین و ارسال شد.
شریفیپور تصریح کرد: روزبهروز به عرصههای طبیعی ما دستدرازی میشود و به عنوان یک کالای لوکس مورد تخریب و تعرض قرار میگیرد، اما پروژههای حفاظت از منابع طبیعی و آبخیزداری هیچ حد و مرز سیاسی و جغرافیایی نمیشناسد و ما در امر حفاظت و احیا، گستره وسیعی را در اختیار داریم.
وی افزود: در پنج ماه نخست سال جاری ۶۸۸ فقره پرونده تخریب و تصرف زمینخواران به مراجع قضائی ارجاع شده و ۸۰۴ هکتار مورد تعرض و دستدرازی صورت گرفته است که برای ۴۷۰ هکتار توسط مراجع قضائی حکم خلع و عدم تصرف صادر شده است.
مدیرکل منابع طبیعی کردستان با اشاره به طرح جامع مدیریت منابع طبیعی و گردشگری صلواتآباد سنندج گفت: محدوده این طرح ۳ هزار و ۵۸۰ هکتار است که ۷۷۶ هکتار آن به جنگلکاری اختصاص دارد و تاکنون ۲۳۰ هکتار چالهکنی صورت گرفته است.
سعید کریمی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان نیز در ادامه این جلسه اقدامات صورت گرفته در راستای اطفای آتشسوزی مریوان و سایر اقدامات پیشگیرانه را تشریح کرد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |