100 درصد مراتع همدان ممیزی شد

تاریخ انتشار : 1402/11/01 - ساعت انتشار: ١٣:٠٤ - گروه خبری : اخبار استان

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان گفت: ۱۰۰ درصد مراتع این استان حدود ۶۶۶ هزار هکتار ممیزی شده است.

به گزارش خبرنگار پیام طبیعت- اسفندیار خزایی اظهار کرد: اجرای طرح ممیزی با هدف شناسایی بهره‌برداران واقعی و حق استفاده از مراتع اجرا و آمار دقیق بهره برداران مشخص شده است

وی افزود: ظرفیت مراتع این استان ۵۱۰هزار واحد دامی است اما ۲.۵برابر بیش از ظرفیت یاد شده معادل یک میلیون و ۶۰۰هزار واحد دامی از مراتع تعلیف می کنند.

وی با بیان اینکه بر اساس آخرین بررسی های صورت گرفته مراتع این استان محل رویش یک هزار و ۶۵۸گونه انواع گیاهان است ادامه داد: همدان یک استان مرتعی و در فلات بلند واقع شده و ۳۱۴گونه موجود در استان از گونه های معطر، دارویی و صنعتی است.

وی اضافه کرد: گونه گون پنبه ای و مُفراح از گونه های دارویی فرخ بخش از گونه های اندومیک و بومی استان همدان به شمار می رود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان اظهار کرد: طرح های احیا و اصلاح مراتع در قالب طرح های کپه کاری، بیولوژیک، بیومکانیک و کشت مستقیم، ذخیره نزولات و توسعه گیاهان دارویی در ۲هزار و ۱۰۰هکتار از اراضی این استان در حال اجرا است.

خزائی بیان کرد: این طرح ها در سه بخش با مشارکت و بهره گیری از توان جوامع محلی، از محل اعتبارات استانی و با بهره گیری از اعتبارات ملی اجرا می شود.

وی افزود: طرح های احیا و اصلاح مراتع با اعتبار دولتی انجام نمی شود بلکه با بهره گیری از توان جوامع محلی تنها در مراتعی که به بهره برداران و دامداران مجاز احاله مدیریت شده صورت می گیرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: سالانه ۱۰تن بذر در ایستگاه تولید بذر این استان تولید و بذر مورد نیاز برخ استان ها نیز توسط همدان تامین می شود.

خزائی اضافه کرد: به دنبال بذرکاری در هر منطقه، یکسال در آن محدوده با هدف تقویت بذر منطقه قُرق صورت می گیرد.

وی گفت: برای پیشگیری از خسارت به مراتع، طول دوره بهره برداری از مراتع را کاهش دادیم همچنین از (پس چر) مزارع یعنی کاه و کلش به جا مانده از برداشت گندم برای دام استفاده می شود

  وی بیان کرد:  متوسط حریق اراضی  ملی تا سال ۱۳۹۵حدود ۵۰۰هکتار بود که رفته رفته کمتر شد و پارسال با وجود پوشش گیاهی مناسب به ۱۲فقره به وسعت ۱۷هکتار رسید امسال نیز به پنج فقره با ۵.۵هکتار کاهش یافته است.

خزائی خاطرنشان کرد: با وجود بارش بهاره و بهبود شرایط مراتع در سال گذشته ۶۰درصد پوشش گیاهی در مناطق بحرانی قرار داشت و مستعد آتش سوزی بود.

نسخه چاپی

ارسال به دوست

 

برای این خبر نظری ثبت نشده است
نظر شما
نام :
ايميل : 
*نظرات :
متن تصویر را وارد کنید:
 

خروج




سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در یک نگاه
  • سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور به عنوان یک سازمان مستقل حاکمیتی، اجرایی و در جایگاه تشکیلات یکی از معاونت‌های وزارت جهاد کشاورزی مسئولیت حفظ، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی و پایدار از منابع‌طبیعی تجدیدشونده کشور را بر عهده دارد. اعمال حاکمیت و مدیریت بر اراضی منابع‌طبیعی کشور که از آن به عنوان اراضی ملی و انفال هم یاد می‌شود، مأموریت خطیر و بی‌نظیر این سازمان است.

    هدف سازمان منابع‌طبیعی و آبخیزداری کشور، حفظ و حمایت، احیاء، توسعه و بهره‌برداری اصولی از جنگل‌ها، مراتع، اراضی جنگلی، بیشه‌های طبیعی، اراضی مستحدثه ساحلی، حفاظت‌ و حمایت از آب و خاک کشور از طریق مدیریت علمی بر حوزه‌های آبخیز و رعایت اصول توسعه پایدار می‌باشد.

ورود


تماس با ما
  • ستاد مرکزی:
    تهران - بلوار ارتش - بعد از مینی سیتی - کدپستی 1955756113
    تلفن: 4-02122446540 و 02122488530 و 02122446503
    دورنگار: 02122488556
    ملاقات مردمی: 02122488476
    پاسخگویی به شکایات: تلفن 02123563478 و فاکس: 02122488557
    آدرس تارنما: www.frw.ir
    صندوق پستی: info@frw.ir


    ساختمان شماره 2 (ستاد چالوس):
    چالوس - میدان معلم(مخابرات) - کدپستی ۴۶۶۱۹۵۳۵۳۷
    تلفن: 01152226521
    دورنگار: 01152249696

there is a pic here