بازدید هیات ازبکستانی از موزه سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور
یک هیات چهار نفره از بخش محیط زیست و وزارت جنگلداری ازبکستان شامگاه روز گذشته با حضور در سازمان منابع طبیعی و ابخیزداری کشور از موزه این سازمان بازدید کردند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان منابع طبیعی، این هیات که آقایان: قرشی بایف، رییس اداره سازماندهی و نظارت بر فضای سبز، عادلف، کارشناس ارشد بخش توسعه جنگلداری، رحمت اله یف، معاون طرح و برنامه مناطق سبز و یوری یف، معاون موسسه علمی و تحقیقاتی فناوری های حفاظت محیط زیست کشور ازبکستان در آن حضور داشتند ضمن بازدید از بخش های مختلف موزه و یادمان شهدای منابع طبیعی در نشست با جمعی از مدیران ارشد سازمان منابع طبیعی زمینه های همکاری مشترک و انتقال فناوری ها در حوزه های مختلف جنگلداری، بیابان زدایی، آبخیزداری و امور مراتع را بررسی کردند.
مصطفی نادری مشاور رییس سازمان منابع طبیعی در این نشست گفت: ایران از پیشنه تمدنی و تاریخی بسیار طولانی برخوردار است و درختکاری و کاشت درخت در کشور همواره مورد توجه ایرانیان بوده است.
او همچنین اشاره کرد: دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده است و بسیاری از بزرگان دین به این امر اشتغال داشته اند.
مشاور رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور همچنین یاد آور شد: رهبران و پیشاهنگان جمهوری اسلامی ایران همواره توجه اساسی به کاشت درخت و حفاظت از آن داشته و در بحبوحه هشت سال جنگ تحمیلی نیز توصیه این بوده که درختان قطع نشوند.
نادری همچنین گفت: رهبر انقلاب در طول بیش از چهل سال همه ساله در اولین روز هفته منابع طبیعی درخت کاشتند و به مردم مکرراً توصیه دارند که درخت بکارند و از درختان کاشته شده مواظبت کنند. هیچ رهبری در دنیا پیدا نمی شود که هرساله در فصل درختکاری اینگونه مقید به کاشت درخت باشد.
مشاور و مسئول حوزه ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه یادآوری کرد: ایران تنها کشوری در دنیاست که در قانون اساسی 4 اصل در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست دارد و بارزترین آن اصل پنجاه قانون اساسی است.
بر اساس این گزارش، کشور ازبکستان همانند کشور ایران طرح کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود قرار داده و قرار است این کشور طی 5 سال و سالانه 200 میلیون نهال در عرصه های سرزمینی خود کشت نماید.
از لحاظ شرایط اقلیمی کشور ازبکستان همانند کشور ما در مسیر جاده ابریشم قرار دارد و شرایط اقلیمی آن خشک است و به مانند بخشی از سرزمین ایران تحت تاثیر طوفان و گردوغبارهای ماسه ای است و در زمینه مدیریت جنگل های دست کاشت و مقابله با آفات و بیماری های جنگلی و ارتقای تاب آوری تجارب زیادی دارد که این تجارب و دانش مدیریتی می تواند بین کارشناسان و مدیران مرتبط دو کشور به اشتراک گذاشته شود.
در این نشست مقرر گردید یادداشت تفاهم نامه سه جانبه ای بین سازمان منابع طبیعی، مرکز مطالعات سیاسی وزارت امور خارجه و معاون وزارت اکولوژی ازبکستان تنظیم و به امضاء برسد.
ارسال به دوست
نام : | |
ايميل : | |
*نظرات : | |
متن تصویر را وارد کنید: | |